Activiteitenagenda

Feed
05-04-2017
-
05-04-2017
bestuursvergadering
Wilt u een onderwerp inbrengen, stuur dan een email via het contactformulier   Meer
08-04-2017
-
08-04-2017
NOVA dag te Alkmaar
Op zaterdag 8 april bent u van harte uitgenodigd voor de NOVA-dag van de Stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging (OKViB) in Alkmaar. Op deze dag heten wij u vanaf 10.00 uur welkom in de parochie van de...   Meer
13-05-2017
-
13-05-2017
Ontmoetingsdag in de lutherse kerk te Woerden
De lutherse kerk van Woerden is de oudste lutherse schuilkerk van Nederland. Neem een kijkje op de website van luthers Woerden . www.lutherswoerden.nl    Meer
21-06-2017
-
21-06-2017
Beleidsdag
   Meer


 

Ontmoetingsdag
Deze jaarlijkse dag is de eigenlijke jaarvergadering en wordt beurtelings in een lutherse gemeente gehouden, waarbij de plaatselijke vrouwen betrokken worden in de voorbereiding. Naast het zakelijke gedeelte is het aspect ontmoeting belangrijk terwijl er ook ruimte is voor bezinning door middel van een meditatie en een thema, besproken door een, daarvoor uitgenodigde, inleider. Er is altijd een feestelijke lunch en een ontspannend middagprogramma.

Studiedag

Een keer per jaar en meestal in de ELK te Utrecht. Doel van deze dag is toerusting en ontmoeting. De onderwerpen varieren van zaken die het persoonlijk leven van vrouwen raken, met het doel daar inzicht en ruimte in te kunnen verkrijgen, zoals bijvoorbeeld ´Luthers´s visie over vrouwen´, ´Het Hooglied´, ´Liturgie, spelen en vieren´+,´Gein, genadevolle humor in geloof en kerk´, ´Grenzeloze lef´ benaderd vanuit de betekenis van het Hebreeuwse ´lev´, hart, ´Olie voor de ziel´, ´Droom God´s droom´, ´Reformatie en Muziek´, waarbij de spiritualiteit van Iona centraal stond, ´Reformatie en tolerantie´, met CDA-politica Kathleen Ferrier.  In de middag is er gelegenheid het thema persoonlijk uit te werken in diverse kreatieve werkgroepen. In de afsluitende viering vormen die uitwerkingen de bouwstenen voor de liturgie.

Regionale ontmoetingsdagen en excursies.

Het bestuur heeft met vreugde het initiatief van de Haagse lutherse vrouwengroep omarmd om als lutherse vrouwen elkaar te ontmoeten in de verschillende gemeenten. De vrouwen van de lutherse gemeente die bezocht wordt organiseren zelf een dagprogramma, waarbij vrouwen uit het hele land welkom zijn. Zo waren er ontmoetingsdagen in Gouda, Leeuwarden, Delft, Haarlem, Rotterdam, Zutphen en Den Haag. Ook worden er excursies georganiseerd waarbij ieder zich kan aansluiten, zoals de expositie van de Dode Zeerollen in het Drents Museum te Assen.

Wilt u mee met een activiteit van de NLVB meldt u dan aan met het contactformulier op de pagina ´Contact´.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

De Brief


Deze periodiek verschijnt 4 keer per jaar. De redactie probeert zoveel mogelijk ruimte te creeren voor het plaatsen van door leden aangereikt artikelen als zodanig is het een orgaan voor en door de leden. Tevens worden verslag van activiteiten, meditaties artikelen over vrouwen en ontwikkelingen in de feministische theologie geplaatst.  Bent u geïnteresseerd? Vraag een gratis exemplaar via het contactformulier.

Jaarthema 2017

Het thema voor 2017 is:

Een nieuwe reformatie?!

==========================

 

 

 

 

 12 augustus 2017

“Here we stand” Women’s festive day in Wittenberg.
Deze dag zijn speciaal de vrouwen welkom om het feest van de reformatie te vieren en daarin de rol van vrouwen in de geschiedenis te gedenken en vorm te geven. Dan komen wij met vrouwen van overal op de wereld bij elkaar om te bidden, denken, zingen, dansen en met elkaar reformatie en vrouw-zijn te vieren. Een dag om niet te missen zet hem in uw agenda! Op deze dag zijn er naast de feestelijke diensten, workshops, tentoonstellingen, een groot podium op de markt
van Wittenberg, een feest en een dienst met internationale gasten.
Vanuit het bestuur van de NLVB willen wij met minstens één auto vol vrouwen naar deze dag toegaan. Uiteraard kan dat niet voor één dag.Wij vertrekken van uit Nederland op vrijdag 11 augustus en komen zondag terug. Dat houdt in dat wij 2 overnachtingen zullen hebben. Wie meer wil weten en zich hiervoor op wil geven, kan contact opnemen met ds. Marlies Schulz, mjaschulz@kpnmail.nl.
 

 23 september Vrouwenmaaltijd

Op 23 september willen wij graag onze najaarsbijeenkomst vieren en ik gebruik expres het woord vieren.
Samen met de vrouwen van de
OKViB (oud katholieke vrouwen in beweging) willen we een vrouwenmaaltijd organiseren in de Lutherse kerk aan de Hamburgerstraat in Utrecht. Een maaltijd van ontmoeten en elkaar leren kennen. Noteert
u de datum alvast!?.
In de volgende Brief volgt meer uitgebreide informatie.
Fannie Hafkamp
 

Word vriend/vriendin van de NLVB 
De Nederlandse Lutherse Vrouwen Bond is de enige nog bestaande lutherse bond. Het bestuur wordt gevormd door lutherse vrouwen, maar de activiteiten staan open voor iedereen: man, vrouw, oud, jong, luthers, niet luthers! Als u ons werk en ons voortbestaan wilt steunen kunt u vriend/vriendin van ons worden door een jaarlijkse vrijwillige bijdrage aan onze penningmeester over te maken. U ontvangt dan ook ons kwartaalblad De Brief, waarin u op de hoogte wordt gehouden van al onze activiteiten!